Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea

de katty in Dulciuri, 23 Iun 2015 | 5203 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri nuci macinate
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 150 ml cafea concentrata
  • 250 g unt 82%grasime la temperatura camerei
  • gem de merisoare (sau alt gem pe care il preferati)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea:

Incepem cu prepararea blatului. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam uleiul , omogenizam, apoi punem faina amestecata cu praful de copt si nucile. Amestecam usor cu o lingura de lemn, apoi turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste usor. Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca.
Intre timp preparam crema. Punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-un castron. Le amestecam bine pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam cafeaua calduta in fir subtire, amestecand continuu. Punem castronul cu fundul pe o craticioara cu apa care fierbe si amestecam pana crema se ingroase. Dam crema jos si amestecam din cand in cand pana crema se raceste. Mixam untul si adaugam cate o lingura din crema racita.
Punem blatul pe un tocator, ungem blatul cu gemul de merisoare, apoi intindem crema.Dam prajitura la rece pentru cateva ore.
Portionam prajitura in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci, gem de merisoare si aroma de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere şi nuci (de post)